Gør bilen vinterklar

Vinter er lig med kulde, sne, glatte veje og ekstreme vejrforhold. Derfor kan det være en god investering at sikre bilen til de kolde måneder, så du kan køre sikkert og undgå problemer.
Når kulden for alvor sætter ind, er det tid til at skifte til vinterdæk. Forskellen på bremselængden på sommer- og vinterdæk er markante, derfor kan det være en fordel at vente med at skifte til vinterdæk, til der reelt indtræffer både is og sne på vejene. Det er også vigtigt at kigge på mønsterdybden på dækkene, normalt anbefaler vi minimum 4 millimeter for at sikre et ordentlig vejgreb.
Vinter og kulde slider også mere på bilen, derfor anbefaler vi normalt, at bilen har påfyldt helt ny og frisk motorolie og har et froststikret kølesystem, samt at du bruger en sprinklervæske, der kan klare minus 25-35 grader. Har du en lidt ældre bil, anbefaler vi også, at du anskaffer dig en hjemmelader til dit batteri og har det liggende i bilens bagagerum. For at være på den helt sikre side kan du også smøre dine låse med låseolie og eventuelt skifte viskerbladene til nye med helt blødt gummi.

Vintertjek hos mekanikeren 

Inden I tager af sted på skiferie, er det en god ide at få et vintertjek af bilen hos din lokale Hella Service partner mekaniker. Et typisk ferietjek sikrer blandt andet, at bilens dæk, bremser, viskerblade, låse, batteri samt sprinkler-, køler- og bremsevæske er i orden. Er der slid eller defekt, er det vigtigt at få det ordnet inden I tager af sted. Husk desuden altid vinterdæk og evt. pigdæk eller snekæder.

Kørsel i snevejr, vådt og glat føre 

  • Sørg altid for, at bilens ruder og lygter er rene og fri for sne 
  • Tag af sted i god tid – det kan hurtigt tage længere tid end normalt at komme fra a til b 
  • Kør altid efter forholdene og tag hensyn til dine medtrafikanter 
  • Giv tegn i god tid, når du skal svinge eller lave vognbaneskift