Tid til sommerdæk

Sommertid er = sommerdæk tid

For at sikre et ordentligt vejgreb og dermed sikker færden i trakfikken er det vigtigt at dine dæk altid er tilpasset til årstiden. Når du stiller uret til sommetid. skal du også bestille tid til at få moteret sommerdæk på bilen.

  • Sommerdæk fungerer generelt bedre i de varme måneder. De er fremstillet af en relativt hård gummiblanding, som bliver blød ved mildere temperaturer, så de passer til både tørre og våde veje.

  • Sommerdæk har færre lameller end vinterdæk, men har specialdesignede slidbaner, der minimerer risikoen for akvaplaning. Slidbanerne giver bedre vejgreb både på langs og på tværs i varmt vejr, så bilen står fast på både våde og tørre veje.

  • Selv om sommerdæk kan klare de fleste vejrforhold, er de ikke velegnede til hårdere og koldere vejr. De har en hårdere gummiblanding med mindre indhold af naturgummi end vinterdæk, og de begynder at blive hårde og måske sprække under +7°C. På den anden side er de fremstillet til at klare højere temperaturer uden af blive bløde. Det betyder, at sommerdæk har mindre friktion og derfor er mere brændstoføkonomiske.

  • Sommerdæk har ofte et enklere blokopdelt slidbanemønster, der giver en større kontaktflade på vejen. Det sikrer god kontrol og har enorm betydning for bremselængden. Fra +15°C og opad stopper biler med sommerdæk 6-7 meter hurtigere end biler med vinterdæk.