Giv bilen et aircondition service 

Et klimaanlæg skal vedligeholdes med en aircondition service af og til, således kan klimaanlægget fungere effektivt og konstant køle kabinen i bilen. 


Et anlæg, der ikke har fået en aircondition service vil nemmere risikere at gå i stykker. Ligeledes kan det resultere i dårligt indeklima i bilen, som ikke er godt for hverken dig eller din bil.

Med regelmæssig aircondition service af bilens klimaanlæg ved dit lokale Hella Service Partner værksted, kan risikoen for, at anlægget svigter, reduceres betydeligt. 

Hos vores Hella Service Partner værksteder anbefaler vi normalt tjek af klimaanlægget minimum én gang årligt og aircondition service minimum hvert andet år. Det forlænger anlæggets levetid, og du undgår samtidig lugtgener. Vi anbefaler også et større service på dit anlæg hvert andet år.

Aircondition eller klimaanlæg er snart en fundamental del i alle biler, og det er en komfortabel funktion. Med vores aircondition service til bilen kan du roligt køre ud i sommervarmen, hvor du har et fuldt serviceret klimaanlæg, som skaber den reneste friske luft med den ønskede temperatur. 

Hvad er konsekvensen?  

Der kan have flere konsekvenser, hvis du ikke giver din bil et aircondition service.
Får du ikke foretaget et aircondition service, kører du rundt med en uvished om klimaet i kabinen. Hvert år forsvinder ca. 10 % af det kølemiddel, der befinder sig i kredsløbet, ved fordampning gennem slanger og samlinger. 

Du er sikkert ikke klar over det, men det er de rester af kølemidler, som du indånder, hvis du kører rundt med et klimaanlæg, der ikke har fået aircondition service i lang tid. Det er ikke livsfarligt, men heller ikke decideret sundt. Du vil også kunne mærke forskel i luften, når vi har foretaget aircondition service på din bil. 

Det medfører ligeledes nedsat ydeevne af funktionen, hvor du vil opleve bilens blæsere mere larmende end før, fordi slangerne er mere tilstoppede end normalt. Det kan i værste fald forårsage alvorlige kompressorskader med store reparationsudgifter til følge. Derfor er det meget vigtigt at få tjekket dit airconditionanlæg og evt. aircondition service til din bil hos Hella Service Partner. 

Aircondition service indebærer 

Nedenfor kan du få et overblik over, hvad der indgår i en aircondition service hos Hella Service Partner. Vi deler det op i to forskellige typer. Vi har et såkaldt tjek, som er et overordnet tjek og så har vi det fulde aircondition service, hvor vi går mere i dybden på bilens klimaanlæg. 

Airconditiontjek indeholder: 

  • Visuel kontrol af alle komponenter 
  • Funktions- og ydelseskontrol 
  • Desinficering af fordamperen om nødvendigt 

Aircondition service indeholder:

  • Udskiftning af kølemiddel 
  • Tæthedskontrol 
  • Udskiftning af kabinefilter om nødvendigt 
  • Visuel kontrol af alle komponenter 
  • Funktions- og ydelseskontrol 
  • Desinficering af fordamperen om nødvendigt 

Book tid til et aircondition service 

Har din bil fortjent et aircondition service tjek? Så kan du booke en tid ved dit lokale Hella Service Partner værksted. Du kan følge linket her book tid, hvor kan du se priser for aircondition service, finde en tid der passer dig og danne dig et overblik over, hvad de forskellige servicetilbud indebærer.

Vi kan kun anbefale aircondition service. Det kan som sagt blive en bekostelig affære, hvis dit klimaanlæg går i stykker. Med et årligt aircondition service undgår du den uforudsete regning. 

Vi håber, du er blevet klogere på dit klimaanlæg, og det faktum, at det godt kan betale sig med et fast årligt aircondition service tjek på din bil. 


Du kan selvfølgelig også få en række andre services hos Hella service Partner. Du kan her se vores serviceliste, hvor du selv kan se, at vi servicere din bil allround. 

Kom ind og få en snak om dit klimaanlæg, næste gang du lægger vejen forbi dit lokale Hella Service Partner autoværksted.


airconditiontjek og service